Alla inlägg den 11 april 2013

Av Helene - 11 april 2013 22:38

Idag fryser jag väldigt mycket. Ligger temperaturen runt nollan och några plusgrader verkar inte min kroppstemperatur hänga med alls.

Jag fryser hela tiden och känner mig helt kyld. Mycket obehagligt!


I går gjorde jag något som inte var så trevligt men som blev väldigt bra trots det jobbiga uppdraget.

Följde nämligen med en vän när hon skulle avliva sin häst. Det är så tungt att fatta beslut om sånt och inte alldeles självklart lätt att genomföra processen.

Min roll i det hela var att ta hand om papper och anmälan samt lämna över hästen. Det gör ont i matte men även jag var berörd. Hela processen gick lungt tillväga och vi fick ett väldigt fint bemötande.

När vi står där bland alla transporter kommer en annan av mina goda vänner för att ta bort sin gamla trotjänare. Helt otroligt, två av mina kompisar, som inte känner varandra, hamnar samtidigt på en sådan sorglig plats. 

Båda mina vänner har verkligen försökt att låta sina kompisar få vara med ett tag till men om dom slutar äta, inte tillgodogör sig maten och drar sig undan och "tappar" hela sin varelse så kan det vara dax. Båda dessa individer var riktigt gamla och har haft mycket bra liv.

När allt var avklarat åkte vi tillsammans för att ta en fika innan vi skiljdes åt.

Ett café hittade vi som var öppet och det hette TÅRPILEN, passade oss just då!


Såg på nyheterna för en stund sen och återigen har en politiker, moderat, uttryckt sig så jag får kräk-känslor.
Sossarna har gjort märkliga personval i sin organisation som gör att åtminstone jag drar öronen åt mig.

Ibland undrar jag hur folk är funtade och politiker i synnerhet.

Kan det vara så att dom är helt huvudlösa?


 

Katt i fönster - Tyson!


Enligt det senaste uttalandet av politiker från moderaterna har vi anställda skyldighet att hålla oss i form så vi orkar arbeta längre.

Han påminde om att vi faktiskt har skyldigheter.....

Min fundering blir sålunda;

Alla anställda borde få information om vilka skyldigheter man har som anställd och inte bara om vad som ingår i just din exklusiva tjänst! Det finns ju en arbetsbeskrivning, i alla fall borde det finnas en sådan. Där kan man läsa vad som ingår i just min tjänst. Kanske borde det även skrivas in vilka skyldigheter man har att hålla sin kropp i trim också!  Exempel på bra träning och varför inte lägga till en lista på bra mat! Vi skall ju arbeta längre numera.

Kanske kan vara en bra idé för företag och kommuner mfl att låta folk träna på arbetstid....det får ju poliser och brandmän göra!

Nä, nog med ironi, jag blir så trött på alla dessa politiker som tror att det är smart att uttrycka sig så folk i allmänhet får spunk av bara farten. Förnedrande tycker jag att det är. Jävla idiot, men å andra sidan, blå politiker har ju en förmåga att vara överlägsna många gånger.


Röda politiker, i det här fallet sossarna, som jag hyst en viss känsla för, tappade fullständigt mitt förtroende med tanke på hur dom valt när det gäller nya friska krafter som skall göra mångfalden komplett.

Inte fan kan det vara meningen att man skall ha en person involverad som har diametralt olika uppfattning om kvinnans roll,( "mjuka utstrålning", "bredvid mannens styrka och den som förtjänar familjens uppehälle"), mot vad partiet står för. Det är ju förödande, jag förvånar mig över att dom inte har bättre koll på vad invalda eller valda representanter har för värderingar på ett djupare plan när man nu skall representera ett parti.

Det må vara så att många personer inte ens tänker på eller bryr sig om att det finns sådana värderingar ihopblandat med ett parti som säger sig arbeta för ett jämlikt samhälle, men jag gör det och jag blir väldigt upprörd över detta klanteri!


Himmel vad jag blev stressad av dessa tankarna. Inte bra för mig men jag kan inte hålla tyst.....


Vi hörs, nu skall jag sova.....

Snart kommer våren!

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards