Direktlänk till inlägg 11 oktober 2013

Kackel i hönsgården

Av Helene - 11 oktober 2013 12:00

Nu har jag problem upp till taket!

Ja, inte inne i mitt hus men väl i hönsgården.

Där är det nämligen ett himla hallå dagligen. Min äldre flock är superdumma mot mina halvstora kycklingar vilket har till följd att dom inte får tillgång till vatten och mat på ett bra sätt.

Dom vågar nästan inte gå ner på golvet och sitter helst uppflugna på ett bord som jag har i hönshuset.

Inte bra.

Så vad gör jag då? Idag har jag satt upp ett bärnät som avdelare i hönshuset och tuppen med äldre hönor får vara för sig själva.

Det verkade som om mina unghöns fattade det direkt och vips var dom nere på golvet och åt och drack utan att vara rädda.

Tuppen, som inte var som en tupp förut, har patrullerat bärnätet fram och tillbaka länge nu.

Han är smått irriterad över att inte kunna styra upp unghönsen längre.

Smart eller inte, men eftersom dom är duktiga på att flyga så tog han sig en tur över nätet 2,5 meter upp och försökte styra upp det hela i alla fall. 

Inser att problemet förmodligen inte är löst på ett bra sätt så nu får jag isolera taket till min lilla hönsgård och så får den äldre flocken flytta ut igen. 

Enfaldig och bekväm som man kan vara så hoppades jag på att hela flocken skulle kunna vara tillsammans men det verkar inte fungera trots att mitt hönshus är stort nog.

Dessutom är det något som stör dom för nu har jag för tredje gången hittat sönderhackade ägg trots bra foder och kalk.

Tycker att jag pysslar med de här hönsen jämt och ändå är dom inte i fas. Skumt!


Kattungarna växer och frodas. De är klara för nya hem den 10 november. Två verkar vara tingade såhär långt.

Har inte fått koll på vilken färg som två av dom har. 

Jag har aldrig sett såna färger förr och tittar jag i en bok om katter så ser dom ut som om dom är blåsmoke. 

Grå och creme blir kanske inte blåsmoke men något annat hittar jag inte som ens är i närheten av deras färger. Kanhända kommer de att bli mer som mamman när de fått lite mer tid på sig. Anar ibland att färgerna sakta förändras.


Hoppas att någon god familj kommer att känna längtan efter just en av mina kattungar. I så fall hoppas jag att dom hör av sig till mig!


Nu blir det dammsugarmöte och tvätthängning!

Ha en fin helg!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - 31 januari 2019 14:09

Nu är jag på plats och tänker faktiskt försöka ge mig på att blogga lite oftare.Lusten att skriva är inte borta men jag skriver i helt andra sammanhang nu för tiden.Jag kan berätta att livet inte ser lika dant ut nu som det gjorde 2015 i november.När...

Av Helene - 15 juli 2017 00:25

Sist jag skrev var i april 2015.Det är över 2 år sedan.Den senaste veckan har jag känt ett visst sug att skriva igen så nu blir det snart några nya inlägg.Livet har liksom sprungit ikapp mig och numera är jag pensionär, sittandes i rullstol för det m...

Av Helene - 20 april 2015 19:04

Men oj, jag har visst en blogg som bör tas omhand. Ser ju att en och annan kollar om jag skriver något. Hej på er!   Nu för tiden arbetar jag som lärare. Det var några år sedan. Det är ungefär som att cykla. Inte sjuttan har jag glömt pre...

Av Helene - 30 januari 2015 00:08

Ny hemsida äntligen! Den gamla tog liksom slut av någon anledning. www.kurhomeopati.com heter den. Välkomna in på sidan!   Med risk att hamna i dispyt med något troll så lägger jag ut min fb länk också.https://www.facebook.com/CurenturDjurh...

Av Helene - 16 januari 2015 21:50

Fredag kväll. Kallt i huset. Glömde att ta in ved förut så jag får skylla mig själv.Göteborg fick besök av mig idag igen.Hjälpte min mamma en stund med sjukbesök.Det är jobbigt för henne att åka till sjukhuset varje dag för att hälsa på sin livskamra...

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards