Direktlänk till inlägg 26 maj 2010

En bal utan slott

Av Helene - 26 maj 2010 11:20

Så var det ju det där med bloggtorka....Therese du har helt rätt, jag har verkligen drabbats av denna sjuka.

I går var jag chaufför till två unga studenter som skulle på bal. Först var det håret som skulle fixas,


  


 sen en lång tur i bilen till skolan för påklädning och sminkning, fotografering och en tur till centrala Kba där alla träffades innan bussarna tog dom till Valand och själva balen. Dom var många....närmare 800 vilket ju är en hel del.

Jag häpnade över hur förändrade dom var och hur fina klänningar det finns att glassa runt i.

Självklart kände jag mig som en stolt mamma när jag tittade på just min dotter i sin gröna balklänning och med uppsatt hår.


  


Miljön runt skolan är ju inte helt ful precis.



Ett rosa slott är ju ganska fräckt kan man ju tycka. Det här har dom sett varje dag i två år. Det är så länge som dom varit just i detta området. Meningen är väl att treorna på skolan skall ha sitt sista år här i fortsättningen.

Tro nu inte att dom haft tillgång till slottet. Bara stallet! Ingen får sätta sin fot inom slottets gränser, inte ens en häst som rymmer....     

Pratade precis med henne och hon hade haft en rolig kväll sa hon. Tur, tänkte jag, så mycket jobb för att klä sig då vill det till att man har roligt också.

Nu är det bara drygt en vecka kvar sen blir det utspring, flakåkning och fest.


    


Jag fortsätter fixa och dona i trädgård och inne i huset.

Nu har jag sytt ryggkuddar till utesoffan också. Det blev genast mer bekvämt.

I förrådet hittade jag min mormor och morfars gamla soffbord som jag släpat runt på sen de gick bort. Tyvärr är det lite slitet efter mina barns framfart och det har börjat få fula märken här och var. Nu har jag slipat ner det och målat om det.

Jag hoppas att jag kommer att trivas med att ha det i mitt vardagsrum.

Nu har jag ett glasbord där. Egentligen är det ett soffbord till en utegrupp i rotting men jag har gillat det bordet och det har passat fint in i mitt vardagsrum.

Glasskivan har ju gjort att mitt lilla rum känns lite större. Inte fel precis.

Nu är det emellertid dax för lite förändring så nu får antagligen bordet bo ute i sommar ihop med min gamla korgstol.


  


Ny filt och ny kudde skapades i all hast häromdagen. Jag gillar dom här tygfiltarna av tygbitar som blivit över. Perfekt att dölja delar av en tråkig soffa med. Dessutom så ville jag ju ha en med blått i eftersom jag hamnat i en blå period.


Utomhus har jag också flyttat på min odlingsplats. Den har numera hamnat lite närmare huset.

Här finns än så länge bara jordgubbsplantor....men det skall bli mer så småningom.


  


Förra årets gurkskörd gav mersmak så det kommer att bli så i år igen. Konstigt nog klarade sig mitt terrarie utomhus i vinter så gurkplantorna får bo där i år också.

Nä, nu får det vara nog för idag. Om några timmar skall jag till jobbet  och innan dess vill jag greja lite till här hemma.

 
 
Ellie

Ellie

27 maj 2010 20:29

Hon var kalasfin våran Lisa, såg ut som en prinssesa!

http://imtalentedwithreason.blogg.se

 
Ingen bild

KM

27 maj 2010 20:31

"LYCKA TILL MED GURKORNA !"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - 31 januari 2019 14:09

Nu är jag på plats och tänker faktiskt försöka ge mig på att blogga lite oftare.Lusten att skriva är inte borta men jag skriver i helt andra sammanhang nu för tiden.Jag kan berätta att livet inte ser lika dant ut nu som det gjorde 2015 i november.När...

Av Helene - 15 juli 2017 00:25

Sist jag skrev var i april 2015.Det är över 2 år sedan.Den senaste veckan har jag känt ett visst sug att skriva igen så nu blir det snart några nya inlägg.Livet har liksom sprungit ikapp mig och numera är jag pensionär, sittandes i rullstol för det m...

Av Helene - 20 april 2015 19:04

Men oj, jag har visst en blogg som bör tas omhand. Ser ju att en och annan kollar om jag skriver något. Hej på er!   Nu för tiden arbetar jag som lärare. Det var några år sedan. Det är ungefär som att cykla. Inte sjuttan har jag glömt pre...

Av Helene - 30 januari 2015 00:08

Ny hemsida äntligen! Den gamla tog liksom slut av någon anledning. www.kurhomeopati.com heter den. Välkomna in på sidan!   Med risk att hamna i dispyt med något troll så lägger jag ut min fb länk också.https://www.facebook.com/CurenturDjurh...

Av Helene - 16 januari 2015 21:50

Fredag kväll. Kallt i huset. Glömde att ta in ved förut så jag får skylla mig själv.Göteborg fick besök av mig idag igen.Hjälpte min mamma en stund med sjukbesök.Det är jobbigt för henne att åka till sjukhuset varje dag för att hälsa på sin livskamra...

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards